Ga naar inhoud
Log in

Retourberichten Intergamma via EDI

In 2011 werd er, onder leiding van GS1, een samenwerkingsproject opgestart om de omvangrijke en arbeidsintensieve retourenstroom tussen bouwmarkten en hun leveranciers te automatiseren en standaardiseren. In die tijd werd er gesproken over een administratieve afhandeling van een retour van gemiddeld 77 minuten, met een gemiddelde doorlooptijd van 20 dagen.

Ook Transus nam vanuit de rol van EDI provider deel aan dit samenwerkingsproject. Ondanks dat het project langzaam naar de achtergrond verdween vanwege andere prioriteiten binnen de branche, had Transus al een standaard voor de verwerking van retourberichten ontwikkeld.

8 jaar later

Tot voor kort werden nog zo’n 45% van alle retourberichten tussen Intergamma en leveranciers verstuurd via fax; anno 2019. Maar aan al dat faxen is een eind gekomen gezien per afgelopen 1 september ISDN, nodig om te kunnen faxen, niet meer wordt geleverd danwel uit wordt gefaseerd.

Omdat Transus al sinds de samenwerking in 2011 een standaard klaar heeft liggen, waardoor deze snel geïmplementeerd kan worden, heeft Intergamma besloten de retourberichten via Transus EDI te laten verlopen.

Waar kan ik terecht voor retourberichten via EDI?

Bent u leverancier en werkt u nog niet via EDI? Dan doet u er goed aan om dat nu alvast in te richten, zodat u direct met Intergamma retourberichten en eventueel andere berichten uit kunt wisselen.

Intergamma heeft aangegeven géén preferred supplier(s) aan te wijzen, om haar leveranciers vrij te laten in hun keuze qua EDI provider.

Wilt u als leverancier echter een snelle implementatie en gegarandeerde technische compatibiliteit qua retourberichten van Intergamma, kan Transus u daar vanzelfsprekend in voorzien. Ook wanneer u nog niet via EDI werkt; u kunt namelijk voor een laag maandbedrag al gebruik maken van Transus EDI, voor meer dan alléén de retourberichtenstroom.

Bent u klaar om uw fax de deur uit te doen? Neem dan eens contact met ons salesteam op. Zij bespreken graag met u de mogelijkheden van Transus EDI voor uw berichtenstromen.